Med erfarenhet sedan 80-talet
vet vi hur man bygger den bästa takvåningen

Vi har lösningen

Många familjer bor idag trångt och har väldigt få möjligheter att bygga till sitt hus eller att bygga ett nytt. Lösningen är att bygga på höjden, att göra ett taklyft. Där har Borkas takvåningar utvecklat ett system som ger en hög kvalité samt en snabb och säker leverans. Takvåningen tillverkas i vår fabrik för att sedan transporteras och monteras på ert hus, under en dag. Med erfarenhet och kunnande sedan början på 80-talet vad gäller konstruktion, hållfasthet, tillverkning och montering kan vi verkligen kalla oss för specialister på takvåningar och taklyft.

Får alla bygga? Håller mitt hus?

Varje kommun har en detaljplan som berättar vad man får göra med sitt hus. Ta kontakt med dem. 
Hus i Sverige är oftast byggda på ett väldigt bra sätt vilket medför att nästan alla hus i Sverige kan få en ny takvåning genom ett taklyft. Skulle inte huset ha väggar som håller så finns givetvis lösningar på det också.

Hur går processen till

Då frågorna säkert är många sker första kontakten via telefon eller mail där ni berättar hur ni tänkt er nya takvåning. Ni skickar ritningar på huset så vi kan börja räkna på ett anbud. När båda partner känner sig nöjda skrivs ett kontrakt och vi börjar att rita upp era nya bygglovshandlingar som sedan skickas in på bygglovsansökan till eran kommun. Efter ett beviljat bygglov måttar vi upp ert hus och ritar konstruktions- och tillverkningshandlingar. Delarna till er nya takvåning börjas att byggas i våran fabrik. 
Den stora dagen är kommen, ett taklyft ska ske och en ny takvåning ska bli. Delarna transporteras till bygget där en mobilkran står och väntar. Efter en dags arbete är alla delarna på plats och ett taklyft har skett. Nu återstår efterarbete men inom några dagar är allt klart och det är dags för er att skapa ert nya hem.

Fördelar

Vi har utvecklat vår produktion för att det skall vara möjligt att sänka byggkostnaden, bland annat genom att tillverka takvåningen i ett nytt blocksystem. Våra takstolar är CE-märkta och våra väggar möter marknadens krav. Alla våra husdelar byggs av oss själva med väletablerade varumärken i varma och torra miljöer vilket minimerar risken för fuktskador. 

 •  Mycket hög kvalité
 •  Snabb och säker leverans
 •  Kort monteringstid vilket minimerar risken för fuktskador 
 •  Nya kvadratmeter till ett konkurrenskraftigt pris
 •  Du slipper dyra och oförutsägbara markarbeten 
 •  Du bor kvar i huset under hela byggtiden
 •  Du ökar värdet på fastigheten 

Här är ett axplock av projekt vi byggt

Kontaka oss och berätta om era tankar och idéer

  Annebergsvägen 20
  136 68 Vendelsö
  Tfn nr: 08 556 170 75
  Mobil 1: 070 413 75 67
  Mobil 2: 070 776 23 25

  Följ oss på instagram